Достъпът до помпената станция за вода за Трън се оказал огромен проблем за служителите на ВиК

На работници на ВиК и служители на Община Трън им се наложило да заобиколят през Ждрелото на река Ерма и Петачинци, за да достигнат до наводнената помпена станция в трънското село Банкя, предаде репортер на Zapadno.com.

Придошлата река Ябланица в Банкя попречила на достигането до помпената станция, която се намира едва на няколкостотин метра от къщите в селото. Това наложило заобикаляне с километри по обходен маршрут през някогашното трънско село Петачинци. По този начин бил осигурен достъп до съоръжението.

Заради наводнението в Трънско, превантивно е било спряно електрозахранването в помпената станция, за да се спаси техниката. Това предизвика спиране на водата в Трън късно снощи, когато резервоарът над града се изпразни.

В ранния следобед на днешния ден водата от чешмите в град Трън потече след като една от помпите в станцията беше включена и напълни резервоара. Въпреки това от ВиК апелират в първите часове водата да не се използва за пиене. Прочетете още по темата в публикацията: Водата за град Трън ще потече до часове след като пуснаха една от помпите в станцията в Банкя.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...