Ще остане ли Трън без вода след като река Ябланица наводни помпената станция в село Банкя?

Работи се по наводнената помпена станция за питейна вода в трънското село Банкя. Това поясни за Zapadno.com председателят на Общински съвет-Трън Бойчо Харалампиев.

Както първо читателите на Zapadno.com научиха помпената станция за вода за Трън е залята от придошлата река в село Банкя. Помпите качват вода от ниската част на село Банкя до резервоар над Трън, откъдето пък жителите на града се снабдяват с вода за питейно-битови нужди.

Проверка на Zapadno.com установи, че вода от река Ябланица е навлязла в помпената станция, което е предизвикало изгаряне на помпите. Вода в резервоара на града има, но когато свърши няма как да се напълни, ако помпите не функционират.

Днес се очаква служители на ВиК да достигнат до помпената станция, за да извършат ремонт. От Община Трън са в готовност да окажат съдействие на служителите на водопреносното дружество.

Проверката на Zapadno.com установи още, че дървеният мост над река Ябланица, след последните къщи на село Банкя в посока към помпената станция, е отнесен по течението от придошлата вода.

Виж също...

Loading...