Мостът за трънския квартал “Мурговица” е пострадал след наводнението, дънер крепи един от устоите му

Мостът за квартал “Мурговица” в град Трън е пострадал след придошлата река Ерма и предизвиканото наводнение в района от началото на седмицата, предаде репортер на Zapadno.com.

Вчера в град Трън са пристигнали хидроинженери и мостови специалисти. След направения оглед мнението на експертите е, че мостът за “Мурговица” е компрометиран и трябва да бъде изграден наново. Устоите на моста са подали. Единият от тях в момента се крепи на един огромен дънер, който силното течение по реката донесе. Като превантивна мярка движението по моста на моторни превозни средства над 3 тона е преустановено. Единствено леки автомобили могат да преминават по съоръжението. Нанесени са и материални щети по част от подпорните стени край коритото на река Ерма, както и на парка при Ждрелото.

В района на Енергото пък, където река Ерма преля, са изсипани 16 гондоли със скална маса, за да се изградят диги. Предпазните диги се отмиват от течението на реката, тъй като там тя прави завой.

На фона на тази информация Община Трън отмени обявеното в понеделник бедствено положение.

Каква беше ситуацията в понеделник след преливанията на реки в Трънско и Брезнишко може да прочетете и видите в публикацията: Наводненията от реките в Трънско и Брезнишко през обектива на Zapadno.com – ВИДЕО + СНИМКИ.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...