Студът в Трънско спря работата на автоматизираната система за дезинфекция на автомобили на граничния пункт

Работата на автоматизираната система за дезинфекция на автомобилите е преустановена, тъй като апаратурата не може да функционира на открито при минусови температури. Това става ясно от доклад на Областната епизоотична комисия за 2020 година.

В докладът се посочва, че по отношение на вменените в Плана отговорности по компетентност, Областна администрация-Перник изпълнява стриктно всяка една. Що се касае до контролните функции за спазване на противоепидемичните мерки, свързани с Африканската чума по свинете на територията на граничен контролно-пропускателен пункт „Стрезимировци“, ежемесечно се извършваха проверки на място до месец октомври 2020 година. Предвид усложняването на епидемичната обстановка в страната, свързана с разпространението на вируса COVID-19, през месец ноември и декември не са извършвани контролни проверки на място. Дистанционно е докладвано текущото състояние на граничния пункт, става ясно от доклада.

Дезинфекцията на моторни превозни средства, преминаващи през пункта се извършва ръчно от служители на Областна дирекция по безопасност на храните-Перник. Няма конфискувани храни или продукти от животински произход и други странични животински продукти, открити в личен багаж на входната точка, предвид многократно занижения трафик през пункта. Информационните табели за Африканска чума по свинете са налични.

Снимка: Областна администрация-Перник – пресцентър (архив)

Виж също...

Loading...