15 жители на общините Брезник и Трън се сдобиха с нови документи за самоличност в периода 4 – 8 януари

15 са връчените документи за самоличност на жители от общините Брезник и Трън през миналата работна седмица, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

Данните от сектор „Български документи за самоличност“ при Областна дирекция МВР-Перник показват, че 22 са подадените заявления от жители на община Брезник за издаване на лични карти за периода 4 – 8 януари. За същия период 6 заявления от жители на община Трън са подадени за нови документи за самоличност. В периода 4 – 8 януари 8 жители на община Брезник и още 7 на община Трън са получили нови документи за самоличност.

Гражданите с постоянен адрес на територията, обслужвана от Областна дирекция МВР-Перник, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи с платена такса за обикновена услуга във всяко едно Районно полицейско управление на територията на областта. Заявления за издаване на документи, с внесена такса за бърза и експертна услуга, се подават в сектор „Български документи за самоличност“ в град Перник на улица „Самоков“ № 1. Таксите могат да се внасят и на ПОС терминални устройства във всяко звено.

Мярката е с цел облекчаване на по-натоварените звена на „Български документи за самоличност“, както и е с цел допринасяне на удобства за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянен адрес. Готовите лични документи се получават в звената „Български документи за самоличност“, където е подадено заявлението.

Работното време на звената за издаване на български лични документи е от 8:30 до 17:30 часа без обедна почивка. Прави се единично прекъсване на работа в интервалите 10:30 – 10:45 часа и 15:00 – 15:15 часа за дезинфекция с оглед спазване на противоепидемичните мерки.

Виж също...

Loading...