16 машини в Брезнишко и Трънско са почиствали републиканските пътища, няма проблемни участъци в двете общини

Републиканските пътища на територията на общините Брезник и Трън са обработени и проходими при зимни условия, поясниха за Zapadno.com от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

6 снегопочистващи машини са обработвали републиканската мрежа в община Брезник и още 10 машини в община Трън. До момента няма проблемни ситуации на териториите на двете общини, поясниха от Пътната агенция.

Областно пътно управление-Перник и пътноподдържащата фирма следят метеорологичната прогноза и предприемат обработка на настилките.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ апелират шофьорите да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на Агенция “Пътна инфраструктура” – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на телефон 0700 130 20 в Агенция “Пътна инфраструктура”. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...