Zapadno.com навърши 4 години от появяването си в Брезнишко и Трънско – ВИДЕО ПОЗДРАВ

На 16 януари информационният сайт Zapadno.com навършва 4 години от стартирането си в публичното пространство. Сайтът е насочен към Брезник и Трън, както и новини или личности, свързани с двете общини.

Точно преди 4 години, на 16 януари 2017 година, започна списването на информационни публикации на страниците на Zapadno.com. Началото бе трудно и сайтът все още се установяваше сред местните общности. Дните около старта бяха белязани с изключително ниски температури и значителна снежна покривка в Брезнишко и Трънско. Първите читатели на сайта научиха за пътната обстановка по главния път, свързващ общините Брезник и Трън с останалата територия от област Перник. В началото имаше и други новини – информативни или любопитни.

Първата кампания на Zapadno.com все още напомня за себе си по врати на жилищни блокове и търговски обекти в градовете Брезник и Трън чрез кампанията “Моля, затваряйте вратата”. Тогава над 60 жилищни блока в двете общини и дузина търговски обекти бяха налепени със стикерите свързани с кампанията. 4 години след началото на кампания част от лепенките все още спомагат за запазване на топлината в сградите, друга част пък са премахнати. Припомнете си за тази кампания в публикацията от началото на 2017 година: Zapadno.com бори студа в Брезник и Трън с кампанията “Моля, затваряйте вратата”. В месеците и годините след това последваха и други кампании, насочени от и за местните общности.

За изминалите 4 години публикациите на страниците на единственият информационен сайт за Брезнишко и Трънско наброяват близо 11 хиляди или по-точно 10 745. Фотографиите, заснети от обектива на Zapadno.com или предоставени от читатели и институции пък вече са 19 060 броя. Видеата, които обективът на Zapadno.com е заснел или са предоставени от читатели и институции наброяват близо 450. Клиповете са разпределени в YouTube канала и Фейсбук страницата на Zapadno.com. Посещенията пък в сайта, според анализът на “Гугъл”, се задържат на около 1 000 дневно, като в определени дни броят им надвишава 2 000 или няколко хиляди дневно. Последният пример за това е 11 януари 2021 година, когато за денонощието са направени 3 600 посещения на страниците на Zapadno.com.

Равносметката за изминалите 4 години не е само в цифри и статистика, но и в налагане сред местните общности. За това време информационният сайт Zapadno.com успя да намери своето място в публичното пространство в Брезнишко и Трънско, което може да звучи нескромно, но е факт, който също трябва да бъде отбелязан.

Ежегодно на 16 януари от 2017 година насам сайтът отбелязва празника си с поздрав към своите читатели, а и тези, които не симпатизират на Zapadno.com, но пък се информират също от страниците ни. Тази година поздравът за читателската аудитория ще бъде поднесен чрез видеа. Те представляват визитки с голяма част от местата, които могат да бъдат разгледани и са част от общините Брезник и Трън, като акцентът е върху общинските центрове.

С тези видео визитки черпим вас, читателите на Zapadno.com и си пожелаваме още дълго време да бъдем заедно.

Вижте видео визитките за Брезник и Трън в клиповете по-долу:

Виж също...

Loading...