Персийски котарак от Брезник спечели конкурс и стана корица на група за най-красивите котки от тази порода – СНИМКИ

Персийският котарак Максимус, който живее в град Брезник, е победител в конкурс на Фейсбук групата “Най-красивите Персийски котки в България/The best Persian cats in Bulgaria“, научи Zapadno.com.

Снимка на котарака събра най-много харесвания в конкурс, който се проведе чрез онлайн гласуване. За награда фотографията с Максимус вече краси корицата на Фейсбук групата. Котаракът е собственост на Кънчо Атанасов, който също живее в Брезник. “Пълното й име е Maximus Fire Pearl по името на софийския развъдник, от който съм я купил – “Fire Pearl Cattery”. В момента е на 2 години и 5 месеца и е много гальовен и дружелюбен котарак. 🙂 Имам и друг бял котарак, който се казва Зевс, и който съжителства с Максимус. Според определението на развъдчиците, Максимус е червен мъжки котарак в Шоу клас – качество, което му позволява да участва в изложби, но досега не сме го водили на такива. По произход, Максимус има корени от Дубай и Холандия по майчина линия и от Унгария – по бащина. В кръвната линия на бащата има над 30 качествени шампиони – титла по-висока от супер шампион! Майка му се казва Olivia Fire Pearl, a бащата Cezar Fire Pearl.”, сподели специално за Zapadno.com Кънчо Атанасов.

Разгледайте още снимки на персийския котарак Максимус, който пребори конкуренцията в конкурса и краси корицата на Фейсбук групата за котките от неговата порода:

Снимки: Кънчо Атанасов

Виж също...

Loading...