Футболен клуб “Черногорец” (Ноевци): Достигнахме дъното, вицепрезидентът на БФС публично се отрече от аматьорските отбори

Футболен клуб “Черногорец” (Ноевци) остро осъди изказване на вицепрезидента на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев в предаването “Тази сутрин” по bTV. “Ние може би сме единствената държава, в която толкова много клубове избират президент. В другите държави само професионалните клубове избират и аз лично смятам смята, че трябва да се промени уставът, но това трябва да се гласува от всички членове. Над 600 клуба са членовете на БФС, всеки има по един глас.”, каза вицепрезидентът на БФС в ефира на bTV.

От футболният клуб в Брезнишко излязоха с официално становище по темата. “Днес достигнахме дъното. Вицепрезидента на БФС публично в ефира на БТВ се отрече от аматьорските отбори. За него било по- добре само професионалните да избират президента на БФС. Малко след това добави, че така по- лесно ще бъде манипулиран избора….. След това излъга нагло, че ако сега има конгрес, мандата на новия Президент ще е 6 месеца. В Устава никъде няма такова нещо!!!! Срам, голям срам!!! Заслужаваме си съдбата!!!!”, изригнаха от футболен клуб “Черногорец” във Фейсбук страницата си.

В Устава на Българския футболен съюз е записано, че мандатът на президента и членовете на ИК е четири години. Целият Устав може да прочетете като натиснете тук.

Снимка: футболен клуб “Черногорец” (Ноевци)

Виж също...

Loading...