Жители на село Ерул минават на бутилирана вода от ВиК, докато проблемът с помпената станция бъде решен

Алтернативно водоснабдяване с питейна вода ще осигури ВиК-Перник за жители на трънското село Ерул, предаде репортер на Zapadno.com.

Причината е проблем с помпената станция в района на махала “Смрика” в селото. Електрозахранващият кабел, който осигурява електричество за помпата в помпената станция е проблемен. Предстои да бъде прокаран нов кабел до съоръжението, но е необходимо повече време, тъй като трасето се намира в труднодостъпна местност. Дължината на трасето е около 1 километър и половина, поясни за Zapadno.com управителят на ВиК-Перник инженер Борислав Иванов.

Днес служители на водоснабдителното дружество ще транспортират бутилирана вода за абонатите в Ерул. Заради минусовите температури няма как да бъде разположена водоноска в селото. За всеки абонат ще бъде осигурена по 10-литрова бутилка с питейна вода. Бутилираната вода ще се кара докато проблемът бъде разрешен, поясни управителят на ВиК-Перник.

В село Ерул живеят около 20 човека, като много от тях са над 65-годишна възраст и обитават шестте махали и центъра на населеното място.

Виж също...

Loading...