Над 10 фирми в Брезник и селата Ноевци, Долна Секирна, Кошарево и Режанци са освободени от наем на общински имоти или терени

Над 10 фирми, които развиват дейност на територията на община Брезник са освободени от заплащане на наем за общински имоти или терени, предаде репортер на Zapadno.com.

Фирмите използват общински имоти или терени на различни места в град Брезник и брезнишките села Ноевци, Долна Секирна, Кошарево и Режанци. Антикризисната мярка беше приета от Общински съвет-Брезник на последното за 2020 година редовно заседание. Докладната, свързана с мярката, беше входирана от кмета на община Брезник Васил Узунов и срещна подкрепата на общинските съветници. Чрез решението наемателите на общински имоти и терени в Брезнишко са освободени от заплащане на наеми от 1 декември 2020 година до отмяната на мерките възпрепятстващи работата на търговските обекти, вследствие усложнената епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19.

На заседанието през месец декември общинският съветник Венета Петрова отправи предложение в списъка за освобождаване от наем да бъдат включени и личните лекари в община Брезник. Предложението беше подкрепено от общинските съветници. По този начин всичките лични лекари, които работят в Брезнишко също няма да заплащат наем до отмяната на противоепидемичните мерки.

Повечето фирми и лекари, които са включени в списъка развиват дейност основно в град Брезник. Сред тях са фитнесът в спортен комплекс “Чорни”, лекарски кабинети в бившата общинска болница и други. Общата сума от определените наеми за тези общински имоти и терени в Брезник и някои села на общината възлиза на над 600 лева. По-голямата част от договорите за наем са в сила до различни месеци на 2022 година, става ясно от приложение към докладната, гласувана от Общинския съвет.

Виж също...

Loading...