Проблемът с водата в село Ерул се очаква да бъде решен с подмяната на около 100-метров кабел до помпената станция

Прилежащата подземна кабелна линия към помпената станция за питейна вода в трънското село Ерул не са собственост на “ЧЕЗ Разпределение”, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на дружеството.

Припомняме, че от началото на месеца жители на селото в пограничната община нямат вода от чешмите си, тъй като е възникнал проблем с помпената станция в района на махала “Смрика”. Електрозахранващият кабел, който осигурява електричество за помпата в помпената станция предизвиква проблема. До отстраняването на аварията ерулчани са снабдявани с 10-литрови бутилки с вода от служители на ВиК.

Собственик на подземния кабел и помпената станция е ВиК-Перник и “ЧЕЗ Разпределение” няма ангажимент към поддръжката и ремонта на кабела. Електроснабдителното дружество се е уверило, че собственикът е запознат с тези факти.

От ръководството на ВиК-Перник поясниха, че проблемният участък по подземната кабелна линия е локализиран. Трябва да се подмени кабел с дължина около 80 – 100 метра, но поради натрупалият сняг и труднодостъпният горски терен в района работата по отстраняване на повредата все още не е стартирала. Предвижда се до дни дейностите по подмяната на кабела да започнат, поясни за Zapadno.com управителят на ВиК-Перник инженер Борислав Иванов.

Виж също...

Loading...