Работодатели в Брезник получиха 5 акта за служители без трудов договор, над 100 са нарушенията, установени от инспектори по труда

През 2020 година на територията на община Брезник са констатирани 107 броя нарушения при извършени проверки, съобщи за Zapadno.com директорът на дирекция “Инспекция по труда”-Перник инженер Любомир Владимиров.

69 от констатираните нарушения са свързани със здравословните и безопасни условия на труд, а останалите 38 са по трудовите правоотношения. По възникване на трудовото правоотношение констатираните в Брезник нарушения наброяват 66. Нарушенията на работното време са били 8.

Инспекторите по труда са съставили 6 акта за установяване на административни нарушения. За работа без трудов договор пък съставените актове в община Брезник са 5. Дадените предписания в Брезнишко са общо 103. За 2020 година на територията на община Брезник са проверени 63 % от дадените предписания, поясни директорът на дирекция “Инспекция по труда”-Перник инженер Любомир Владимиров.

По време на проверките, инспекторите от дирекция “Инспекция по труда”-Перник са обърнали сериозно внимание на работодателите относно спазване на мерките произтичащи от въведеното извънредно положение и впоследствие с въведените противоепидемични мерки във връзка с разпространението на коронавируса COVID-19.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...