Работодатели в Трън са получили над 40 предписания от инспектори по труда, една проверка е била по сигнал на гражданин

През 2020 година на територията на община Трън са констатирани 47 броя нарушения при извършени проверки, съобщи за Zapadno.com директорът на дирекция “Инспекция по труда”-Перник инженер Любомир Владимиров.

От извършените проверки една е била по подаден сигнал от гражданин. 34 от констатираните нарушения са свързани със здравословните и безопасни условия на труд, а останалите 13 са по трудовите правоотношения. По възникване на трудовото правоотношение констатираните в Трънско нарушения са две. Нарушенията на работното време са били 4.

Инспекторите по труда са съставили един акт за установяване на административно нарушение. За работа без трудов договор също е съставен един акт. Дадените предписания в община Трън са общо 46. За 2020 година на територията на пограничната община са проверени 37 % от дадените предписания, поясни директорът на дирекция “Инспекция по труда”-Перник инженер Любомир Владимиров.

По време на проверките, инспекторите от дирекция “Инспекция по труда”-Перник са обърнали сериозно внимание на работодателите относно спазване на мерките произтичащи от въведеното извънредно положение и впоследствие с въведените противоепидемични мерки във връзка с разпространението на коронавируса COVID-19.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...