До средата на месец март учениците да продължат обучението си от вкъщи заповяда министърът на образованието и науката

Обучението на учениците, записани в дневна, вечерна, задочна, индивидуална и комбинирана форма на обучение и в дуална система на обучение, за които присъственият образователен процес е преустановен съгласно заповед на министъра на здравеопазването, да се осъществява в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии, с изключение на дните, които са обявени за ваканция. Това гласи заповед на министъра на образованието и науката, която е издадена по-рано днес, научи Zapadno.com.

Заповедта се издава при условията на член 73 от Административнопроцесуалния кодекс, поради необходимост от предприемане на мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19 с цел осигуряване на живота и здравето на учениците, педагогическите специалисти и другите служители в училищата. В периода от 1 февруари до 17 март 2021 година обучението на учениците трябва да се осъществява дистанционно, доколкото и ако е възможно, гласи още документът.

Контрол по изпълнението на заповедта възлагам на началниците на Регионалните управления на образованието. Цялата заповед може да прочетете като натиснете тук.

Виж също...

Loading...