Ремонти на водопровод в Брезник и водопроводната мрежа в Лева река са сред големите ВиК проекти за 2021 година

Управителят на ВиК-Перник инженер Борислав Иванов представи отчет за изминалата 2020 година. В отчета са описани и големите проекти, които ще решат много проблеми с водоснабдяването в област Перник. Сред тези проекти са предстоящите ремонти по водопроводните мрежи на град Брезник и трънското село Лева река, става ясно от отчета, разпространен от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

През тази година трябва да стартира втори етап на ремонт на част от водопроводната мрежа в град Брезник. Средствата за ремонтните дейности бяха одобрени от правителството през месец декември 2020 година и са в размер на 1 320 000 лева. Миналата година малко над 3 километра стари тръби под улиците на града бяха подменени с нови. Освен това бяха монтирани и пожарни хидранти в районите, където беше извършена подмяна на водопроводни тръби.

В края на 2020 година Министерски съвет одобри допълнителни средства и за Община Трън, която през тази година получава 150 000 лева за значими проекти. С част от средствата – 60 000 лева, ще се финансира основен ремонт на водопроводна мрежа и изграждане на каптаж в село Лева река. Това поясни специално за Zapadno.com кметът на община Трън Цветислава Цветкова. “Средствата са целеви за доизграждане на част от водоснабдяването на село Лева река. В тези средства няма планирани за водоснабдяването на град Трън.”, отговори кметът на Трън Цветислава Цветкова на запитване на Zapadno.com дали в сумата е заложен ремонт на водопровод в града.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...