Брезник получава 6 225 лева авансово от държавната хазна за доставка на хляб и основни хранителни продукти до планински и малки села

12 449 лева бяха одобрени по бюджета на Община Брезник за 2021 година, които правителството одобри в края на миналата година. Средствата са предназначени за покриване на част от транспортните разходи, извършвани от Общината по сключени договори за доставка на хляб и основни хранителни продукти в планински и малки селища с население до 500 жители, предаде репортер на Zapadno.com.

Селата в Брезнишко, до които се осигуряват доставки на хляб и основни хранителни продукти, са Арзан, Бабица, Банище, Брусник, Видрица, Гоз, Горна Секирна, Горни Романци, Гърло, Долни Романци, Душинци, Завала, Красава, Кривонос, Муртинци, Озърновци, Ръжавец, Станьовци и Ярославци. Общият брой на населението в тях е 246 души. Общата дължина на маршрутите при две зареждания в седмицата до тези села е 17 784 километра. Субсидията за покриване на част от транспортните разходи е в размер на 12 449 лева, от които 6 225 лева се превеждат авансово, поясниха от Министерство на финансите.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...