Над 226 хиляди годишни електронни винетки изтичат в началото на следващия месец, а до края на февруари – 446 хиляди

Над 226 хиляди годишни електронни винетки изтичат на 1 февруари. Всеки водач може да провери валидността на своята на сайта www.bgtoll.bg чрез бутона „Проверка на винетка“. До края на февруари изтичат повече от 446 хиляди годишни е-винетки, съобщиха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

От началото на 2021 година са купени повече от 474 хиляди електронни винетки за над 34 милиона лева. Най-много са продадени на 29 януари – 46 084 броя, за над 4 милиона лева. За шеста поредна година през 2021 година цените на е-винетките за леки автомобили остават непроменени. Годишната е 97 лева, тримесечната – 54 лева, месечната – 30 лева, а седмичната – 15 лева. Без промяна е и цената на уикенд винетката – 10 лева. Тя беше въведена на 1 януари 2019 година при старта на електронната система за таксуване при използването на републиканската пътна мрежа.

Валидността на е-винетките освен на сайта www.bgtoll.bg, може да се провери през мобилното приложение BGTOLL или партньорската мрежа на Агенция “Пътна инфраструктура”. Чрез въвеждане на регистрационния номер на автомобила и държавата на регистрация всеки може да получи информация за крайния срок на винетката. При проверка на валидността й чрез терминал за самообслужване, потребителите напълно безплатно могат да получат разписка с датата и часа на нейното изтичане. Статусът може да е „активен“, „с изтекъл срок“ или „неизползван“ в случаите, когато е-винетката е купена с отложен старт до 30 дни от началната дата на валидност.

Виж също...

Loading...