Шестима лекари в Брезнишко и Трънско се ваксинираха срещу коровируса, учители и непедагогически персонал предстои да направят същото

Общо 6 общопрактикуващи лекари в общините Брезник и Трън са се ваксинирали срещу коронавируса COVID-19, съобщиха за Zapadno.com от Регионална здравна инспекция-Перник.

Ваксинираните лични лекари от община Трън са трима и от община Брезник също са трима. Все още не е започнала втора фаза от ваксинирането в област Перник. В тази втора фаза се включват учители, непедагогически персонал от учебните заведения, както и социалната сфера. Това е причината все още да няма ваксинирани учители и непедагогически персонал от учебните заведения от общините Брезник и Трън. Втора фаза от ваксинирането ще започне най-вероятно от 8 февруари, поясниха за Zapadno.com от Регионална здравна инспекция-Перник.

Медиците са в първата група, които приоритетно получават ваксини срещу коронавируса COVID-19. Ваксинирането им започна. В края на месец декември 2020 година ваксинирането в България започна официално.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...