Спортът в Брезник започва годината със зала за карате киокушин и нов спортен клуб – СНИМКИ

Спортът калява тялото, душата, но и учи на дисциплина. Много са спортните разновидности, като една от тях е каратето, което навлезе и в страната ни през последните десетилетия. Стиловете на този спорт също са много, но един от тях вече е намерил своето място и в град Брезник. Това е стилът карате киокушин, който се практикува от около 20 деца и младежи, предаде репортер на Zapadno.com.

Местните бойци по карате киокушин вече имат своя база за тренировки, където необезпокоявани могат да учат техниките на бойното изкуство. Залата се намира в сградата на брезнишкото средно училище “Васил Левски” и в миналото се е използвала като столова. Преди да имат своя зала те тренираха във физкултурната зала към училището. Вчера, 1 февруари, в залата се състоя първата тренировка след преобразяването и. Тренировката започна с кратко приветствие от треньора към бойците, които споделиха, че залата им харесва. Доскоро бойната група бе част от пернишки клуб по карате киокушин, но вече е индивидуален спортен клуб. Малко над 20 са членовете на новосформирания спортен клуб, който носи името “Ороши” и е изцяло брезнишки. Най-младият член в клуба е едва на 4 години, но е твърдо решен да овладява техниките на бойното изкуство. Спортният клуб е регистриран и в Българска киокушин асоциация, което го прави легитимен. Треньор на младите надежди на този стил е Румен Александров. Думата “ороши” е термин, който се използва в каратето и се превежда като низходящ удар, отгоре-надолу.

Спортната зала е оборудвана с инвентар, който се изисква за практикуването на този спорт, но предстои и още работа по нея. Директорът на училището в Брезник Лина Симеонова е човекът, който има най-голяма заслуга за обособяването на тренировъчната зала. Това сподели треньорът на спортен клуб “Ороши” Румен Александров. “Доста дълъг период имахме пауза и не тренирахме, поради мерките, които бяха въведени. Още повече, че тук, в салона на училището нямахме право да тренираме заради смесване на групите. И такава беше организацията. Сега вече имаме нова зала, която можем да използваме само ние отделно. Много по-функционална е. Имаме големи планове да ядоразвием и водим преговори с ръководството на училището. Надяваме се да направим всичко, така както го изисква нашият спорт и както би трябвало да бъде, за да може да се постигне една много добра подготовка на децата.”, сподели за Zapadno.com Румен Александров.

Логото на спортния клуб пък е изработено от Татяна Атанасова, която е един от родителите чиито деца, тренират в “Ороши”.

Разгледайте снимки от тренировъчната зала на спортен клуб “Ороши” – Брезник:

 

В публикацията са използвани снимки от архива на Zapadno.com и Кънчо Атанасов

Виж също...

Loading...