В частния дом за възрастни хора в Брезник са изпълнени част от предписанията на здравните инспектори, но проверките ще продължат

Част от предписанията, които Регионална здравна инспекция-Перник издаде на частния дом за възрастни хора в град Брезник, са изпълнени. Това става ясно от интервю с директора на Регионална здравна инспекция-Перник доктор Александър Златанов за сайта ZaPernik.com.

Както първо читателите на Zapadno.com научиха наскоро в частния дом за възрастни хора в Брезник бяха констатирани нарушения на противоепидемичните мерки. При проверка, извършена от здравни инспектори на 13 януари 2021 година, са констатирани редица нарушения в сградата. Прочетете още по темата в публикацията: Нарушения в частния дом за възрастни хора в град Брезник бяха установени по време на инспекция. След направените констатации от извършената проверка е изготвено предписание за предприемане на необходими мерки и действия.

Проверките, които Регионална здравна инспекция-Перник са извършили в частния дом за възрастни хора, са по сигнал. “В средата на месец декември миналата година са хоспитализирани хора от Дома за възрастни с пневмонии, оказаха се хоспитализирани за ковид и започна проверка на персонала. В началото на  последните мерки взехме антигенни тестове на всички в дома, извършихме основен контрол. Констатирахме липса на лични предпазни средства, недостатъчен брой. Написахме предписания и извършихме трета проверка, при която взехме 10 PCR теста. За радост нямаше нито един положителен тест. Имаше и значително подобряване в предписанията, но някои не бяха напълно изпълнени. Проверките ни ще продължат докато не се изпълнят всички предписания и не се създаде навик за противоепидемичен контрол у персонала на Дома.”, поясни пред ZaPernik.com директорът на Регионална здравна инспекция-Перник доктор Александър Златанов.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...