Трън дава 60 000 лева за лек автомобил и близо 600 000 за благоустройство през 2021 година

9,6 милиона лева са очакваните приходи на Община Трън през 2021 година. Точно толкова ще са и разходите, според проекта за бюджет, който администрацията е публикувала на сайта си, предаде репортер на Zapadno.com.

9 647 916 лева се очаква да постъпят в общинската хазна, като от тях 1,4 милиона са от депозит в банкова сметка, близо 6,3 милиона лева идват от държавата, а по-малко от 2 милиона са собствените приходи на Общината.

Таксите от кучета ще донесат пари на Общината, колкото и туристическия данък – по 1 000 лева от двете пера. Нулеви приходи се очакват и от концесионни такси в бюджета на Община Трън, въпреки че от години се залагат надежди във връзка с отдаването на концесия на извора за минерална вода край село Банкя.

281 хиляди лева се очаква да постъпят в бюджета от данъци. Повече от половината от тях ще са от данъците върху превозните средства (150 хиляди), а 90 хиляди лева – от недвижими имоти. Отделно 250 хиляди лева се очаква да се съберат от таксата за битови отпадъци, докато продажбата на стоки и услуги ще донесе 1,25 милиона лева. В това число влизат приходите от дърводобив, които осигурява общинското предприятие „Трънска гора“.

Справката за разходите на Трън показва, че 1,7 милиона отиват за общинската администрация. 600 хиляди лева струва издръжката на 60 човека. Отделно от тези пари са 880 хиляди лева, които ще отидат за техните работни заплати, плюс допълнителни средства за осигуровки и други плащания. На този фон разходите за Общинския съвет изглеждат скромни със своя размер от общо 87 хиляди лева за цялата година.

1,2 милиона лева струва издръжката на училището в града, а 424 хиляди лева са нужни на детската градина. Малко над 100 хиляди лева са предвидени за здравеопазването. 142 хиляди ще бъдат дадени за озеленяване. Поддържането на осветлението и водоснабдяването в града и селата струва общо 350 хиляди лева. За чистотата ще бъдат платени 727 хиляди лева, от които 60 хиляди ще отидат за придобиване на лекотоварен автомобил.

За благоустройство Общината ще даде още 593 хиляди лева, докато дейностите за горското и селското стопанство ще струват 735 хиляди.

Всички тези цифри ще бъдат публично представени и обсъждани с местното население на 8 февруари 2021 година от 10:30 чака в читалището в град Трън. Събитието ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки.

Виж също...

Loading...