Пенсиите и добавките от 50 лева към тях ще се изплащат между 8 и 22 февруари, малко под 2,1 милиона пенсионери ще получат добавката

Изплащането на пенсиите и добавката от 50 лева към тях ще бъде в периода между 8 февруари (понеделник) и 22 февруари (понеделник). Малко под 2,1 милиона пенсионери ще получат добавка от 50 лева към пенсиите си за месеца, съобщиха от пресцентъра на Националния осигурителен институт.

Допълнителната сума ще се изплаща за пореден месец на всички пенсионери, независимо от размера на техните пенсии. За изплащането на добавките са осигурени 106 милиона лева по бюджета на държавното обществено осигуряване. Средствата са заложени в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2021 година.

Изплащането на сумите чрез пощенските станции ще сe извършва съобразно изготвен график, който ще бъде предварително обявен във всяка една от тях. Преводите на февруарските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 8 февруари 2021 година.

Виж също...

Loading...