В училището на Брезник активно работят по създаването на училищния химн, който се очаква да е готов за патронния празник

Химнът на средно училище “Васил Левски” в град Брезник се очаква скоро да бъде готов, поясни за Zapadno.com директорът на учебното заведение Лина Симеонова.

Химнът трябва да е готов за патронния празник на училището, който се отбелязва на 19 февруари. Аранжиментът се прави от учителя по музика. Текстът пък е съставен по текстове на Ана Гигова и Кънчо Атанасов. През миналата година двамата участваха в конкурс, организиран от Училищно настоятелство “Васил Левски”, за създаване на химн на училището. В конкурса взеха много участници, но Кънчо Атанасов и Ана Гигова бяха удостоени с първо и второ място.

Кънчо Атанасов е свързан с училището, тъй като е учил в него от I-ви до VII-ми клас. “Решението да се включа в конкурса за химн дойде спонтанно, но неслучайно поради две причини – хубавите ми детски спомени (учил съм в училището от 1-ви до 7-ми клас) преди да замина за София и това, че в него понастоящем учат и двамата ми синове – Александър и Владимир Атанасови. Радвам се, че се получи добър текст, макар и в съавторство.”, сподели той за Zapadno.com.

Ана Гигова е бивш възпитаник на училището, където е учила от I-ви до XI-ти клас. За нея това са едни от най-хубавите години, които са я срещнали с добри учители. Това е и причината да се мотивира да участва в конкурса. Нейният текст за химн е израз на благодарност към учителите и училището за това, което са я научили, сподели Ана Гигова за Zapadno.com.

Тази година отбелязването на патронния празник ще премине по нетрадиционен за Брезник начин, за да се спазят противоепидемичните мерки. В училището активно работят по проект, който ще представят на обществеността за училищния празник.

Виж също...

Loading...