Партии и коалиции от област Перник не постигнаха консенсус за състава на Районна избирателна комисия

Партии и коалиции се явиха на консултации при областния управител на област Перник инженер Емил Костадинов за определяне състава на Районната избирателна комисия за предстоящите парламентарни избори. На консултациите не бе постигнат консенсус за състава на Районната избирателна комисия, но бяха направени предложения, които предстои да бъдат изпратени в Централната избирателна комисия, предаде репортер на Zapadno.com.

Консултациите стартираха в 11:00 часа и на тях се явиха представители на политическите партии ГЕРБ, “Воля”, ДПС и коалициите “Демократична България – обединение”, “БСП за България” и “Обединени патриоти” с представители на политическите партии ВМРО и “Атака”. Те отправиха своите предложения за състав на Районната избирателна комисия.

Денислав Захариев от ГЕРБ представи пълен набор от членове на Районната избирателна комисия – 6 броя, както и един резервен член. За председател на комисията бе посочена Надя Боянова като предложение от ГЕРБ. “Правиме предложения на хора, които са достатъчно добре подготвени, както практично, така и с нужното образование.”, каза Денислав Захариев.

Представителят на коалиция “БСП за България” също отправи предложения за членове на Районната избирателна комисия. За председател на комисията бе предложена Станка Рударска. Тя е дългогодишен член в комисиите с опит, мотивира се представителят на коалицията относно предложението за председател.

От квотата на политическа партия ДПС предложиха членове за Районната избирателна комисия, а за председател или секретар да бъде Галина Никодимова. Предложен беше и резервен член в състава на комисията.

Коалицията “Обединени патриоти” предложиха за член на Районната избирателна комисия Станислава Стоянова. От името на коалицията бе предложен и резервен член.

Представителят на “Атака” също се включи с предложение за член в състава на Районната избирателна комисия. Предложена за член бе Донка Ваташка. За втори човек предложение не бе направено.

Политическа партия “Воля” предложи за член в комисията да бъде Лили Риджалска. На предишни избори тя е участвала в Районната избирателна комисия, както в Общинска избирателна комисия. Предложението за нея за заместник-председател и член. От партията отправиха предложение и за резервен член в комисията.

От коалиция “Демократична България – обединение” направиха предложение за член на Районната избирателна комисия Николай Цветков. Предложение беше направено и за резервен член.

Виж също...

Loading...