Произведената водна енергия в Трънско е 259,892 мегаватчаса за 2019 година от единствената мини водно електрическа централа

Произведената водна енергия за 2019 година на територията на община Трън е 259,892 мегаватчаса, като на база на това произведените гаранции за произход на тази енергия са 260 броя мегаватчаса. Това става ясно от областната програма за енергийна ефективност на област Перник за периода 2020 – 2030 година.

Статистиката за състоянието на енергийното потребление в Трън показва, че като алтернативен източник на енергия на територията на общината се явява мини водно електрическа централа ”Ерма” в землището на село Ломница като мощността и е 0,2 мегаволта.

На територията на община Трън няма изградени източници на възобновяема енергия. Общината, принципал на общинската собственост, е заинтересована от въвеждане на мерки за използване на възобновяеми енергийни източници, с което ще се редуцират разходите за енергия и ще се подобрява екологичната среда.

Като цяло на територията на област Перник произведената енергия от възобновяеми източници е само от вода и слънце. Общото количество произведена енергия за цялата област е 10 443,07875 мегаватчаса а издадените гаранции за произход на енергия за областта са 10 438 броя мегаватчаса.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...