Жена, обитавала частния дом за възрастни хора в Брезник е починала от коронавируса COVID-19

Пенсионерка, живяла в частен дом за възрастни хора в Брезник е починала от COVID-19, след като се е заразила от персонала. Въпреки че имала симптоми, възрастната жена е настанена в болница чак след настояване от страна на дъщеря й, предаде NOVA.

Както първо читателите на Zapadno.com научиха наскоро в частния дом за възрастни хора в Брезник бяха констатирани нарушения на противоепидемичните мерки. При проверка, извършена от здравни инспектори на 13 януари 2021 година, са констатирани редица нарушения в сградата. Прочетете още по темата в публикацията: Нарушения в частния дом за възрастни хора в град Брезник бяха установени по време на инспекция. След направените констатации от извършената проверка е изготвено предписание за предприемане на необходими мерки и действия.

Дъщерята на починалата жена сподели пред NOVA: “Моята майка сподели с мен, че има неразположение. Това се случи в началото на януари и имаше много почивни дни. Каза ми, че от персонала са се опитали да преборят симптомите с лекарства. Била е прегледана от лекаря, който обслужва дома. Той каза, че трябва да бъдат направени кръвни изследвания. Аз сметнах, че е възможно тя да е болна от COVID-19. Направиха й антигенен тест, който излезе отрицателен. За съжаление състоянието й започна да се влошава“, разказва дъщерята Райна Николова.

По нейно настояване жената е приета в Инфекциозна болница София. Още на следващия ден се оказва, че тя е положителна за COVID-19. По думите на Райна лекарите в лечебното заведение казали, че това състояние на жената е от дълго време.

Кадър: NOVA

Виж също...

Loading...