По бюджета на Община Трън за 2021 година досега никой не е заявил предложения или възражения

Публично обсъждане на проекта за бюджет на Община Трън за 2021 година се състоя в зала “Екомилк” в народно читалище “Гюрга Пинжурова-1895”. На обсъждането присъстваха кметът на Трън, председателят на Общински съвет-Трън, представители на общинската администрация и кметски наместници, предаде репортер на Zapadno.com.

Основните финансови приходи и разходи в проекта за бюджет бяха разяснени от главния експерт към Община Трън Любен Макариев. Общият размер на бюджета за 2021 година е 9 647 916 лева, от които местните 5 468 000 лева за местни дейности и 4 180 000 лева за държавни дейности. Прочетете още по темата в публикацията: Трън дава 60 000 лева за лек автомобил и близо 600 000 за благоустройство през 2021 година. Приходите във финансовия документ са съобразени с изпълнението от предходната година. Причината е, че Община Трън дори е преизпълнила собствените си приходи, поясни Любен Макариев.

По време на обсъждането не бяха отправени предложения или възражения от присъстващите. Такива не са отправени и по електронната поща на общинската администрация. Предстои проектът за общинския бюджет да бъде входиран за разглеждане на заседание на Общински съвет-Трън, където също могат да бъдат отправени предложения или възражения от страна на общинските съветници. “Оттук нататък знаете какъв е редът – внасяне в Общинския съвет, след което там също може да настъпят някои промени. Общинските съветници също могат да направят корекции на комисии, на сесия. Така че това е, което към момента сме представили като бюджет. Въпреки че и те са се запознали. Знаят за какво става въпрос, но може впоследствие нещо да изникне. Има възможност до приемането от Общинския съвет да се направят корекции. Окончателният вариант ще е след решението на Общинския съвет.”, поясни кметът на община Трън Цветислава Цветкова.

Виж също...

Loading...