Собственикът на частния дом за възрастни хора в Брезник: Имахме затруднения с персонала, но вече работим нормално

Домът за възрастни хора в град Брезник е имал затруднения и това е причината за установените от Регионална инспекция-Перник нарушения. Това каза специално за Zapadno.com собственикът на дома за възрастни хора Георги Лазаров.

По-рано тази сутрин NOVA излъчи репортаж от град Брезник, в който се включи дъщеря на починала от коронавируса COVID-19 жена, която е обитавала дома. Прочетете още по темата в публикацията: Жена, обитавала частния дом за възрастни хора в Брезник е починала от коронавируса COVID-19. Няколко служители са били напуснали и още няколко са се разболели, което е оказало влияние за предоставяне на услугите в социалното заведение. “Действително в цитирания период имахме затруднения. Няколко колежки напусмаха, уплашени от коронавируса. Няколко се разболяха. И действително домът остана с малко персонал. Естествено не е останал с една жена, както цитира колежката от РЗИ. Действително тогава бяха четири жени на работа, в това число включваме и медицинското лице и съответно три жени персонал или седем души на работа. Но така или иначе в цитирания период ударно напуснаха четири жени, три се разболяха от коронавирус, както беше излъчено в репортажа. Нямаше какво да се направи. Ситуацията е доста сложна не само в нашия дом, не само в България, а в целия свят.”, каза пред репортер на Zapadno.com Георги Лазаров.

В момента частният дом за възрастни хора в Брезник работи с нормален числен състав на персонала. Предписанията на Регионална здравна инспекция-Перник са изпелнени. Собственикът на социалното заведение уточни, че в сградата има специален действащ изолатор за болни от коронавируса COVID-19, а друго помещение се използва за починали.

Виж също...

Loading...