Община Трън се подготвя за изборите, образуваха секции в града, по селата, за хора с увреждания и карантинирани лица

Общо 23 избирателни секции се образуват в община Трън за предстоящите парламентарни избори. Голяма част от секциите са в част от трънските села, но са предвидени и такива за хора с увреждания и карантинирани лица, става ясно от заповед на кмета на община Трън Цветислава Цветкова.

Гласоподавателите ще могат да дадат своя глас в урните в трънските села Туроковци, Зелениград, Главановци, Слишовци, Бусинци, Вукан, Долна Мелна, Лева река, Ерул, Глоговица, Велиново, Неделково, Филиповци, Ездимирци, Ломница и град Трън. В село Филиповци пък ще бъдат разкрити 2 избирателни секции, от които едната ще е в частния дом за възрастни хора. Друга избирателна секция ще бъде разположена в бившата болница на Трън за хората, които са потребители в центрове за социални услуги там. Една ще бъде подвижната избирателна секция за цялата погранична община. Чрез нея ще могат да гласуват избиратели с трайни увреждания, чието здравословно състояние не им позволява да бъдат придвижени до съответната избирателна комисия.

Новото за предстоящите избори ще е разкриването на още една подвижна избирателна секция, предназначена само за карантинирани лица. Гласуването чрез секцията ще се осъществява с предварително записани избиратели от общината, които са поставени под карантина и гласуват в дома си.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...