За дейности на спортните клубове в община Брезник са предвидени 21 хиляди лева в проекта за общински бюджет

21 000 лева са разходите, които са заложени за дейности на спортните клубове в община Брезник. Средствата са разписани в проекта за бюджет на Община Брезник за 2021 година, предаде репортер на Zapadno.com.

За разходи за Обединен спортен клуб “Чорни” за 2021 година са планирани 68 000 лева, от които 47 000 лева са за поддържане на спортно-техническата база. Останалите 21 000 лева са разпределени за тренировъчни и състезателни дейности на спортните клубове. Средствата за дейностите са предвидени за футболните клубове “Чорни” (Брезник), “Черногорец” (Ноевци), “Буря” (Кошарево), както и “Балкан” (Банище), който от 2019 година се състезава в мини футболната лига. Освен за футболните клубове, пари са планирани и за волейболен клуб “Чорни”, който е пререгистриран и новият спортен клуб по карате киокушин “Ороши”. Това поясни за Zapadno.com заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска след публичното обсъждане на бюджета за 2021 година.

Спортните клубове по различните видове спорт на територията на община Брезник са сдружени в Обединен спортен клуб “Чорни”.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...