Треньорът на брезнишкия спортен клуб “Ороши”: Карате киокушин калява тялото, но и изгражда човек като личност

Стилът карате киокушин калява тялото на човек, но и изгражда личността му. В това е убеден треньорът на брезнишкия спортен клуб по карате киокушин Румен Александров, предаде репортер на Zapadno.com.

Наскоро спортният клуб се сдоби с тренировъчна зала, в която безпроблемно младите бойци да усвояват техниките на бойното изкуство. Прочетете още по темата в публикацията: Спортът в Брезник започва годината със зала за карате киокушин и нов спортен клуб – СНИМКИ. Румен Александров е дългогодишен треньор е и според него малки деца или хора в средна възраст могат да практикуват карате киокушин. “Още от началото се започва със закаляване, с техника за дишане, с физически натоварвания и постепенно до достигане на едно добро ниво на закаленост на тялото. Състезанията идват на един малко по-късен етап – когато децата вече са подготвени психически и волеви. Самата организация на федерацията е такава, че има състезания за начинаещи. Например до 3 състезания, в които децата могат да участват. И така постепенно да навлязат, защото едно състезание е стресиращо за нас, възрастните, камо ли за малките деца. Те все още не са изградени като характер.”, поясни треньорът Румен Александров.

Този стил изгражда волеви качества, които могат да са от полза в живота, смята треньорът на спортен клуб “Ороши”. “Може да се каже, че този стил изгражда не само като състезатели, но и като личности. Това, което е като предизвикателство за нас, като треньори, е да ги възпитаваме и да ги изградим като едни достойни хора, да са подготвени още в най-ранна възраст.”, каза Румен Александров. Никога не е късно човек да започне да тренира карате киокушин, смята още той.

Виж също...

Loading...