Земеделски стопани от Трънско със съсипани ниви от наводненията през месец януари очакват помощ от държавата

Земеделски стопани от община Брезник не са подали заявления за оглед на площи, засегнати от наводненията от 11 януари 2021 година, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Министерство на земеделието, храните и горите.

Земеделски стопани на територията на община Трън са подали 5 заявления за огледи на площи. Общата площ, засегната от наводненията в пограничната община, е 153,66 хектара. Площите са засети с пшеница и се намират в землищата на трънските села Зелениград, Джинчовци, Главановци, Реяновци, Стрезимировци и Слишовци.

От Министерство на земеделието, храните и горите припомниха, че крайният срок за приемане на заявления за оглед на засегнатите площи, заети със земеделски култури е 10 работни дни от възникване на климатичното събитие.

Zapadno.com припомня, че на 11 януари на различни места в общините Брезник и Трън бяха предизвикани наводнения от излезли от коритата си реки. Сред засегнатите места бяха и земеделски площи в двете общини. Прочетете и вижте още по темата в публикацията: Наводненията от реките в Трънско и Брезнишко през обектива на Zapadno.com – ВИДЕО + СНИМКИ.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...