Фолклорната група към читалището на село Сопица с първа репетиция и амбиции за възраждане на културния живот

Фолклорната група към народно читалище “Светлина-1932” в брезнишкото село Сопица проведе първата си официална репетиция. Съставът има амбиции да възроди културния живот в населеното място, предаде репортер на Zapadno.com.

Самодейците проведоха репетицията под звуците на хора от Пиринската етнографска област. За следващата репетиция групата ще изучи движенията и ритъма на хора от Тракия. “Репетицията премина много добре. Децата имаха желание и търпение да научат нови хора. Приеха доста присърце всичко, което се случва и бяха много нахъсани. Гордея се, че имам честта да работя с тях, да ги уча на хора, да им предавам това, което съм научил с годините изградени като самодеец танцьор.”, сподели за Zapadno.com ръководителят на фолклорния състав и секретар на местното читалище Кристиян Ивайлов. С 15-годишният си опит като игроорец е решил да обучи младежите на най-доброто, които показват желание за това.

Самодейната фолклорна група обмисля да организира седянка за жителите на село Сопица. На седянката ще има песни, танци, истории и скечове. Ръководителят на състава Кристиян Ивайлов също работи по нови проекти, свързани със самодейците.

Надеждата на младите танцьори е пандемията от коронавируса COVID-19 да отмине и отново да се организират фестивали, където да показват своите умения и да трупат постижения.

Снимка: Selo Sopica

Виж също...

Loading...