Футболен клуб “Черногорец” (Ноевци) се включи в подписка за свикването на конгрес на БФС

Футболният клуб на брезнишкото село Ноевци е част от подписката, с която се иска свикването на конгрес на Българския футболен съюз. Ако 1/3 от пълноправните членове на Българския футболен съюз подпишат документа, конгресът ще е през април тази година, а не “евентуално” някога си, съобщиха от футболен клуб “Черногорец”.

През месец декември 2019 година дългогодишният президент на Българския футболен съюз подаде оставка. Оставката бе подадена след расистки скандал на мач между България и Англия. Временен президент на Българския футболен съюз е Михаил Касабов. Във футболните среди президентското място е най-коментираната тема, но за заемането му трябва да се проведе конгрес. Това е причината от футболен клуб “Черногорец” да реагират открито и остро срещу отлагането на свикване на конгрес.

Прочетете още по темата в позиция от футболния клуб, която бе разпространена във Фейсбук.

Ясно е, че настоящото ръководство на БФС не иска да свика Конгрес ( вече минаха 16 месеца от оставката на Михайлов). Ясно е , че интересите и финансите са големи. Манипулациите, че догодина ще има пак Конгрес , не отговарят на истината и на разпоредбите на Устава на БФС.

Знаем, че новият президент няма да оправи цар футбол с магическа пръчка. Но промяна на модела и нови лица трябват. Трябва екип, които да мисли за децата на България, а не за собствените си интереси.

Надежда за промяна има. В подписката се включиха и други клубове от област Перник. Клубовете ( поне част от тях) осъзнаха, че си платиха скъпо сметката за яденето и пиенето преди последния Конгрес, а също и за гласуването под натиск. Надяваме се, че и политиците няма сега да участват в изборите на нов Президент на БФС.

Силно се надяваме, да има честни избори ( с една интегрална бюлетина) и да спечели най- подготвения екип, като платформа и като кадри. Избора на делегати от всеки футболен клуб е много важен, затова колеги футболни деятели, изпратете на Конгреса мислещи хора, не продажници. Заради продажниците България е страдала, страда и ще продължава да страда. Поне да си оправим футболната къща…..
Бъдете здрави !!!!

Виж също...

Loading...