Рекорд в Трън! До -25,5 градуса по Целзий се понижи температурата в града тази нощ

Рекордно ниско се е понижила минималната температура в град Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Тази нощ температурата в пограничния град се е понижила до -25,5 градуса по Целзий. Това е най-ниската температура отчетена от уредите на Държавната метеорологична станция към Националния институт по метеорология и хидрология в трънската махала “Илиин хан”. Рано сутринта температурата в Трън е била около -24 градуса, съобщи за читателите на Zapadno.com наблюдателят на метеорологичната станция Кирил Михайлов.

При тази ниска температура много от автомобилите на дизел в града са имали проблеми при запалването.

През 2018 година метеорологичната станция измери рекордно ниска температура, отчетена в пограничната община. Прочетете още по темата в публикацията: Рекордно ниската температура -27,5 градуса беше измерена в Трънско тази нощ от държавната метеорологична станция.

В община Трън зимата се усеща на 100 %. Вчера първо читателите на Zapadno.com научиха, че в най-високото трънско село снежната покривка е достигнала над половин метър. Прочетете още по темата в публикацията: В най-високото трънско село натрупа над 50 сантиметра сняг. Дебелината на снега в града в неделната сутрин беше около 20 сантиметра, стана ясно чрез публикацията: Около 20 сантиметра сняг натрупа в Трън, снежната покривка в най-високото брезнишко село пък достигна 25 сантиметра. В друго високо трънско село – между 40 и 50 сантиметра. Прочетете още по темата в публикацията: Снежната покривка в село Ерул варира между 40 и 50 сантиметра, снегопочистваща техника от Брезник мина рано сутринта.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...