Брезник получава още 246 хиляди лева за вътрешен ремонт на народно читалище “Просвещение-1870”

Община Брезник ще получи допълнителни 246 000 лева от правителството, съобщи министър-председателят на Република България Бойко Борисов.

По-рано днес на среща в Министерски съвет министър-председателят обяви, че 30 милиона лева се отпускат по бюджетите на Общини в страната. Средствата са за подкрепа. За Община Брезник са отредени 246 хиляди лева, които са предназначени за оборудване и обзавеждане на брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”, поясни Бойко Борисов. По време на заседанието кметът на община Брезник обясни, че сградата на читалището е изградена през 1970-та година и вече тотално е амортизирана. Ползва се за абсолютно всички общоградски мероприятия, поясни Узунов. “Така че има и спешна нужда от такъв ремонт. Ще променим всичко вътре плюс осветление, озвучаване. Отвътре не е правен ремонт откакто е открита сградата. Отвънка е правено саниране, но вътре не е променяно нищо.”, каза още кметът на община Брезник.

През месец декември 2020 година по бюджета на Община Брезник правителството одобри допълнителни 2 120 000 лева за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа в града – втори етап и за саниране и обновяване на отоплението на сградата на брезнишкото средно училище “Васил Левски”. Прочетете още по темата в публикацията: Училището в град Брезник ще бъде санирано, а отоплението реновирано със средствата, които държавата отпусна.

В колажа са използвани снимки от архива на Zapadno.com и кадри от видео от Фейсбук профила на Бойко Борисов

Виж също...

Loading...