Буферна зона в Брезник за членове на секционните избирателни комисии преди отпътуването им за Перник в нощта на изборите

Буферни зони за изчакване на пристигащите членове на секционните избирателни комисии в нощта след парламентарния вот ще бъдат обособени на различни места в областта във връзка с предстоящите парламентарни избори. Целта е да се избегне струпването на много хора на едно място, предаде пернишкия телевизионен канал “Струма”.

Вариантът за буферна зона на пристигащите членове на секционните избирателни комисии от община Брезник е в града. “Това означава СИК-овете да организираме ние, да ги пропускаме на тук по нужния брой. За нас означава – четири автобуса по седем секции. Но това, на което държим е да се пропускат, когато започне един автобус да преминава, всичките седем секции, след което да тръгнат обратно. Докато минава следващата община, ние ще изпратим следващия автобус, който да изчаква на паркинга.”, каза секретарят на община Брезник Иван Борисов. Той отправи молба към Областна администрация-Перник да се осигури тоалетна на паркинга, тъй като времето за изчакване ще е неопределено.

Община Трън е декларирала проблем при осигуряването на хора за секционните избирателни комисии.

За предстоящите парламентарни избори ще има нова организация на работата към Районната избирателна комисия за област Перник. Причината са противоепидемичните мерки, които трябва да се спазят по време на въведената в страната извънредна епидемична обстановка.

Виж също...

Loading...