Брезничани и гости на Брезник замълчаха, за да отдадат почитта си към Васил Левски – СНИМКИ

Жители и гости на град Брезник отбелязаха 148-годишнината от гибелта на Васил Левски. Церемонията по отбелязването се състоя на паметника на Апостола на свободата, който е разположен на централния градски площад “9-ти септември”, предаде репортер на Zapadno.com.

Програмата започна с химна на Република България. След него вокална група “Ритъм” с ръководител Румен Александров към брезнишкото средно училище “Васил Левски” изпълни училищния химн. За кратко преподаватели от местното училище, което носи името на Апостола на свободата, се наредиха пред паметника. Рецитали пък бяха представени от деца и младежи. Присъстващите отдадоха своята почит към Васил Левски с едноминутно мълчание и падане на колене.

Венци и цветя бяха поднесени от кмета на община Брезник Васил Узунов и заместник-кмета на община Брезник Мария Добревска, председателят на Общински съвет-Брезник Иван Тинков, ученици от учебните заведения в Брезнишко, деца от детска градина “Брезица”, брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” и граждани.

Разгледайте снимки от отбелязването на 148-годишнината от гибелта на Васил Левски, които обективът на Zapadno.com засне:

Виж също...

Loading...