Малко над хиляда човека в област Перник са се имунизирали срещу коронавируса, а получените ваксини са 3 612

До момента в Регионална здравна инспекция-Перник са получени 3 612 дози, а ваксинираните лица са 1 025, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

Регистрираните случаи за област Перник от началото на пандемията досега са 4 326. По последни данни новите случаи с положителни проби са 22, сред които нито една от жители от общините Брезник и Трън.

От Областна администрация-Перник съобщиха, че журналистите, операторите, фоторепортерите, монтажистите и техническите сътрудници, работещи в медиите в област Перник ще могат да бъдат имунизирани срещу COVID-19 във „Фаза III“ на Националния план за ваксиниране. Прочетете още по темата в публикацията: Работещите в медиите в област Перник могат да се имунизират срещу коронавируса в трета фаза на плана за ваксиниране.

За териториите на общините Брезник и Трън ще бъдат разкрити няколко временни имунизационни пунктове за ваксинация срещу коронавируса COVID-19. Прочетете още по темата в публикацията: В бившата болница на Брезник и лични лекари в Трън се разкриват пунктове за масова имунизация срещу коронавирус.

Снимка: Областна администрация-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...