За изборите в Трънско трябва да работят 121 членове в секционните избирателни комисии

Малко над 120 са местата за членове на секционните избирателни комисии, които ще бъдат разкрити на територията на община Трън за предстоящите парламентарни избори на 4 април, става ясно от решение на Районна избирателна комисия-Перник.

Общо 23 ще бъдат секционните избирателни комисии в Трънско, а членовете за тях – 121. Броят на членовете на секционните избирателни комисии, в това число председател, заместник-председател и секретар, е: 5 членове – за секции с до 500 избиратели; 7 членове – за секции с над 500 избиратели и 5 членове за: подвижната секционна избирателна комисия за карантинирани, секционната избирателна комисия в дома за възрастни хора и секционната избирателна комисия в Центъра за настаняване от семеен тип.

При назначаването на членовете и на ръководството на комисията се запазва съотношението между парламентарно представените партии и коалиции, като се използва методът на най-големия остатък. Всяка парламентарно представена партия или коалиция има право на не по-малко от един член от състава на секционните избирателни комисии. При назначаване съставите на секционни избирателни комисии местата, полагащи се на всяка от партиите и коалициите, се разпределят равномерно в секциите на територията на общината, става ясно още от решението на Районна избирателна комисия-Перник от 17 февруари.

Виж също...

Loading...