В бюджета на Община Брезник за 2021 година са заложени над 8 милиона лева за проекти по Държавен фонд “Земеделие”

Няколко проекта с финансиране от Държавен фонд “Земеделие” са заложени в проекта за бюджета на Община Брезник за 2021 година. Проектът ще бъде разглеждан от брезнишките бщински съветници на заседание в края на работната седмица, съобщиха от Общински съвет-Брезник.

От Държавен фонд “Земеделие” ще се работи по проекти, свързани с водоснабдяването в общината, улици в Брезник и Ноевци и реконструкция на спортни площадки и трибуни към тях. За ново изграждане, рехабилитация и реконструкция на водоснабдителни мрежи на територията на община Брезник са заложени 6 520 542 лева. За рехабилитация и реконструкция на улици “Комсомолец”, “Ясна поляна” и “Шейново” в град Брезник и улица в село Ноевци са заложени 1 397 649 лева. Други 117 063 лева пък са заложени за реконструкция и ремонт на два броя спортни площадки и трибуни към тях, включително оборудване, намиращи се в град Брезник. Общата сума за трите проекта е 8 035 254 лева.

Бюджетът на общинската администрация за настоящата 2021 година ще се разглежда от Общинския съвет на 26 февруари, когато е предвидено да се проведе редовно заседание.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...