Над 4 километра водопровод до Трън ще бъде изграден с 2 160 000 лева, които правителството отпусна за Общината

Водопроводно трасе с дължина 4 километра и 200 метра се предвижда да бъде изградено в община Трън. Трасето ще е част от довеждащия водопровод за питейна вода за град Трън, научи Zapadno.com.

На провелата се през миналата седмица сесия на Общински съвет-Трън, кметът Цветислава Цветкова е направила разяснение относно допълнителните средства, които правителството одобри за бюджета на Общината. На правителстветното заседание на 17 февруари Министерски съвет одобри общо 3 860 000 лева по бюджета на Община Трън. “Едните средства, които бяха одобрени бяха за реконструкция за довеждащ водопровод в град Трън от преходен резервоар до напорен резервоар. Става въпрос за довеждащия водопровод от село Банкя до „Китка“. От две години имаме изготвен проект, съгласуван и сме готови да започнем изграждането му. Част от трасето ще бъде променено ще минеме по сервитута на пътя, защото когато има авария да може да има възможност да се отстрани.”, пояснява кметът на Трън пред общинските съветници. Средствата за изграждането на водопроводното трасе са в размер на е 2 160 000 лева с ДДС или 1 800 000 лева без включен ДДС. С тези пари ще бъдат подменени 4 километра и 200 метра от водопровода между трънското село и резервоара в местността “Китка” над Трън.

По време на заседанието на Общинския съвет в Трън общинският съветник Милена Алексиева е попитала коя фирма ще извърши ремонта на водопровода. Кметът на Трън Цветислава Цветкова е отговорила, че няма как да се каже коя фирма ще извърши ремонта, тъй като първо трябва да се обяви обществена поръчка за дейностите.

Другите средства в размер на 1 790 000 лева. Те са предназначени за възстановяване на щети, предизвикани след наводнението в Трън на 11 януари тази година. “Това, което касае това СМР е изграждане на моста в Мурговица. Подпорни стени по поречието, почистване на реката, ще се изградят петстотин метра подпорни стени при моста, тъй като там е най-рисковия участък и от там излиза реката. Това е накратко, което предстои да се случи. Тепърва ще се проектира ще се извикат специалисти, тъй като ние нямаме такива. Но това ще се случи малко по-бързо от довеждащия водопровод по простата причина, че тук нещата трябва да приключат до края на годината. И в по спешен порядък, защото моста се крепи на магия, а знаете, че квартала няма друг път за автомобили.”, разяснява още кметът на Трън пред общинските съветници.

Снимки: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...