5 избирателни секции в град Брезник и село Ноевци ще разполагат с машини за гласуване на предстоящите парламентарни избори

Общо 5 ще бъдат избирателните секции в община Брезник, в които ще има възможност за електронно гласуване на предстоящите на 4 април парламентарни избори. Това стана ясно по време на определяне квотите на участие, длъжностите и съставът на секционните избирателни комисии на територията на общината, предаде репортер на Zapadno.com.

Според решение на Централната избирателна комисия в секции с над 350 избиратели ще може да се гласува машинно. На територията на община Брезник в 5 секционни избирателни комисии по списъци се водят над 350 избиратели на секция. Четири от секциите са разположени в града и приблизително имат по около 1 000 избиратели. Петата секция с над 350 избиратели в Брезнишко се намира в село Ноевци, където избирателите са малко под 500. “По тази причина те имат 5-членен състав, тъй като са под 500, а не като в Брезник – 7-членен състав на комисията. Но пък за сметка на това имат над 350 избиратели и ще имат машинно гласуване.”, поясни секретарят на община Брезник Иван Борисов. В тези избирателни секции ще има възможност и за гласуване с бюлетини. В община Брезник вече имат опит с машинното гласуване. “Два пъти сме имали машинно гласуване. То беше да го кажем експериментално. Тоест единият път се гледаха и отчитаха и комисиите и нанасяха. По предния път само се провеждаха, за да свикнат хората с този начин на гласуване.”, поясни още Иван Борисов.

Машини за гласуване в град Брезник ще бъдат разположени в секционните избирателни комисии в сградата на средно училище “Васил Левски”, в бившия техникум по селско стопанство, в народно читалище “Просвещение-1870” и в изложбена сграда “Военен клуб” към музея.

Виж също...

Loading...