В помощ на семейство от Брезник: Ученици и учители правят мартеници, които ще се продават на площада

Благотворителен базар за мартеници и декорации за Баба Марта ще се проведе в град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Базарът е под надслов “Купи мартеничка с кауза, помогни на семейство в нужда”. Всички средства, които бъдат набрани от продажбата на артикули за обичая Баба Марта, ще бъдат предназначени за член на семейство в нужда от град Брезник, който трябва да се лекува от коварно заболяване. Повече подробности за семейството ще бъдат представени на благотворителния базар, който ще се проведе на централния градски площад.

На щандовете ще бъдат предлагани ръчно изработени мартеници и декорации за Баба Марта, които ученици и учители от местното средно училище “Васил Левски” правят и в момента. Базарът ще се проведе в събота и неделя (27 и 28 февруари) и ще отваря в 11 часа. Апелира се всеки, който желае да се включи в каузата, да изчака със закупуването на мартеници за Баба Марта и да си вземе такива от благотворителния базар.

Организаторите на инициативата обмислят за 8 март – международния ден на жената и празник на майката, отново да подготвят благотворителен базар в помощ на семейството от Брезник.

Виж също...

Loading...