Трънска семейна фирма планира бизнес с изкупуване на дървесни отпадъци

Трънската фирма “Икад Агро” ЕООД е депозирала инвестиционно предложение за изкупуване на дървесни отпадъци от опаковки (палети) и последващото им рециклиране, съобщиха от Регионална инспекция по околната среда и водите-София.

Фирмата има намерение да изкупува от юридически лица опаковки от дървесни материали (палети), които са станали негодни за употреба поради повреждане, както и последващото им разглобяване и ръчно сглобяване. Предвидени са и дейности по подмяна на негодните от палетите елементи със здрави такива, превръщайки ги в годни за употреба. Дейността ще се извършва в наета от фирмата база, която се намира на улица “Денчо Знеполски” в Трън. Инвеститорът предвижда обособяване на площадка в базата за складиране и сортиране на палетите. 2 000 тона годишно ще е капацитетът на дейността по складиране, сортиране и рециклиране на палетите.

Фирмата е основана като малък семеен бизнес през 2017 година. Основната дейност е произвеждане на продукти от дървесина, като фокусът е върху изделия от бор.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...