Автомобил в нарушение в центъра на Брезник изловиха брезничани, но къде са пътните полицаи?

Безобразно поведение показа шофьор в центъра на град Брезник. Постъпката му не остана незабелязана от учудени брезничани, видя Zapadno.com.

През съботния ден шофьор на лек автомобил “Пежо” си позволи да паркира на пешеходната зона в центъра на града. Фотографии с необичайното спиране бяха публикувани във Фейсбук групата за Брезник, където се появиха и подробности за случката.

Без притеснения шофьорът спрял “Пежо”-то за около 20 минути в началото на пешеходната пътека между централния градски площад и улица “9-ти септември”. До момента не е ясно каква е била причината за спирането му, но според хората в града такова поведение е недопустимо. За по-достъпна среда на майки с бебешки колички и хора в неравностойно положение след ремонта на площада беше преустроен и част от бордюр при пешеходната пътека. Точно тази възможност за навлизане на пешеходното пространство е използвал и шофьорът на лекия автомобил.

Според правилата за движение по пътищата спирането за престой е забранено на пешеходна пътека, на разстояние по-малко от 5 метра преди пешеходна пътека и на разстояние по-малко от 5 метра след пешеходна пътека.

Постъпката се случва посред бял ден на място, където редовно пътни полицаи спират да правят проверки. Друг по-тревожен факт е, че от 26 февруари до 3 март на територията на страната се провежда специализирана полицейска операция по пътна безопасност. Акцент на проверките е поставен върху водачите, които си позволяват да шофират след употреба на алкохол и/или наркотични вещества и техните аналози, поясниха в края на работната седмица от пресцентъра на МВР. Но къде в конкретния случай е полицията? Районното полицейско управление в Брезник се намира на около половин километър от площада.

Снимка: Максим Симеонов

Виж също...

Loading...