Бойко Борисов сред миряните в Брезнишко, посети стопанството с биволи към Църногорския манастир – ВИДЕО

Министър-председателят Бойко Борисов посети област Перник в неделния ден. Визитата му включи и Брезнишко, където той посети Църногорския манастир “Свети Свети Безсребреници и Чудотворци Козма и Дамян” над брезнишкото село Гигинци, видя Zapadno.com.

Бойко Борисов се отби до стопанството за отглеждане на биволи по пътя към манастира. “С финансова подкрепа по линия на Програмата за развитие на селските райони към Гигинския манастир „Св.св. безсребреници и чудотворци Козма и Дамян Асийски” е изградено и земеделско стопанство, в което се отглеждат биволи от породата Българска Мурра.”, сподели министър-председателят във Фейсбук профила си и публикува видео от посещението.

Бойко Борисов попита домакина архимандрит Никанор, който е игумен на манастира, колко животни се отглеждат в стопанството. “72 животни са, ама те са в една такава ситуация, че са променлива бройка винаги. Едни се раждат…”, каза архимандрит Никанор.

Вижте видео от посещението на Бойко Борисов в стопанството за биволи:

Министър-председателят се разходи в манастира, където запали свещ и се помоли пред чудотворна икона. Някои от миряните в светата обител си поговориха с него. Висшият държавник използва случая, за да припомни, че светата обител е ремонтирана със 700 000 лева, отпуснати от правителството. От 2014 година насам над 120 милиона лева са преведени на официално регистрираните вероизповедания в страната и чужбина, добави още той.

Бойко Борисов публикува във Фейсбук профила си и снимки от посещението на манастира. Обиколката му по светите места в региона включи и други манастири, но в съседната община Земен.

Преди няколко дни финансовият министър Кирил Ананиев също посети Брезнишко и по-точно манастирът над село Билинци. Там министърът бе гост на освещаване на реставрираните от Стефан Стефанов стенописи в манастирския храм. След водосвета в храма министърът участва в символичното начало на изграждане на път до светата обител. Прочетете още по темата в публикацията: Всеки може да посети Билинския манастир, а кога ще стане пътят и колко ще струва – още не може да се каже.

Снимка: Бойко Борисов

Виж също...

Loading...