Министър с родословни корени от Брезнишко и Трънско е водач на депутатската листа от Перник

Министърът на финансите Кирил Ананиев е водачът на листата с кандидати за народни представители от 14-ти многомандатен избирателен район – Перник, съобщиха от политическа партия ГЕРБ.

Изпълнителната комисия на политическата партия е утвърдила имената на водачите на депутатските си листи за предстоящите на 4 април парламентарни избори. Кандидатите за народни представители ще бъдат регистрирани утре, 1 март, в Районните избирателни комисии в цялата страна.

Водачът на листата за 14-ти многомандатен избирателен район – Перник е настоящият финансов министър Кирил Ананиев. Преди дни в публичното пространство се появи информация, че той ще е водач на депутатската листа от област Перник. В четвъртък Ананиев посети Билинския манастир над брезнишкото село Билинци, където участва във водосвет на реставрирани стенописи и начало на изграждане на път до светата обител.

На въпрос на Zapadno.com за родословните си корени, министърът отговори, че баща му е от брезнишкото село Горна Секирна, а майка му е от трънското село Лева река. Прочетете още по темата в публикацията: Финансовият министър откровено в Брезнишко: Вършил съм всякаква селскостопанска работа.

Виж също...

Loading...