За нарушителя с автомобил в центъра на Брезник не е подаван сигнал до полицията за предприемане на мерки

В Районно управление-Брезник не е постъпвал сигнал за нарушителя, който паркира лек автомобил до пешеходна пътека в град Брезник, поясниха за Zapadno.com от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

Припомняме, че на 27 февруари, бдителни брезничани заснеха в центъра на град Брезник лек автомобил, паркирал в началото на пешеходната пътека между централния градски площад и улица “9-ти септември”. Автомобилът престоял около 20 минути на пешеходната зона, но без последствия за шофьора му. По темата се разриха дискусии в социалната мрежа Фейсбук, където бяха и публикувани снимки на нарушителя.

В конкретния случай органите на реда не са предприели действия, тъй като няма подаден сигнал за нарушението на спешния телефон 112. Това е и официалният ред, по който полицията се сезира за нарушение. При други подобни случаи гражданите могат да сигнализират на спешния телефон 112, като обаждането на него е безплатно. Тогава сигналът се регистрира и компетентните органи предприемат необходимите действия, поясниха от полицията.

Снимка: Максим Симеонов

Виж също...

Loading...